Skip to main content

Att fotografera riktigt snygga produktfoton av ryggsäckar är en viktig aspekt av att visa upp dem till potentiella kunder. Zeeksack, ett företag som är specialiserat på ryggsäckar, måste ha högkvalitativa foton som exakt representerar funktionerna och designen av deras produkter.

Om Zeeksack

Zeeksack föddes ur en aktiv livsstil med höga stresspåslag och fullspäckade scheman som resulterade i psykisk ohälsa. Resan tillbaka till en hållbar tillvaro väckte vårt intresse för att minimera stress genom olika hjälpmedel.

Ryggsäcken är ett sådant oväntat exempel. Vi tar dem med oss överallt. Till jobbet, skolan, när vi tränar, när vi reser eller är på picknick. Men när vi öppnar ryggsäcken är den som ett svart hål av röra. Att att rota runt i ryggsäcken är ett onödigt stressmoment som egentligen inte behöver. Så varför fanns det inte en stilren och praktisk ryggsäck som faktiskt hjälper oss att få ordning på tillvaron?

Zeeksacks filosofi är att använda smart funktionalitet och design för att hjälpa människor i hela världen att organisera sina liv och hitta lugnet i tillvaron.

Ljussättning & komposition

En av de första sakerna att tänka på när man tar produktfoton av ryggsäckar är ljussättningen. En bra ljussättning är avgörande för att fånga detaljerna och strukturen i materialen och produkten och kan göra en stor skillnad i den totala kvaliteten på dina bilder.

Det gäller att hitta vinklar som framhäver väskans former och design. Det kan vara väldigt små justeringar som gör stor skillnad.

Styling och utfyllnad

Fotografer använder ofta bubbelplast för att fylla ryggsäckar i produktfoton för att få dem att se snygga och ha en naturlig from. Detta är en vanlig teknik som används i produktfotografering för att få ryggsäcken att se mer estetiskt tilltalande och professionellt ut.

Före och efter redigering

Även om man lägger mycket tid vid fototillfället på att få produkten att se så snygg ut som möjligt återstår ofta mycket arbete i redigeringen.

Några enkla korrigeringar, som att ta bort små rynkor eller utjämna tyget, kan göras snabbt och enkelt med hjälp av verktyg som klonstämpeln. Men om det finns större saker som måste korrigeras, till exempel stora rynkor veck, eller om ryggsäcken är snedvriden i tyget, kan man behöva spendera mer tid och justera tygets form och retuschera bilden med en kombination av olika verktyg och tekniker. Det kan ta lite tid men resultatet blir stilrena och moderna produktbilder.

Leave a Reply