Skip to main content

Personalbilder i miljö

Jag gillar företag som satsar lite extra på bra bilder och i synnerhet personalbilder. Dels för jag delvis försörjer mig på den typen av jobb, men till stor del så tror jag det lönar sig att investera i bra bilder. Som vilken marknadsföring som helst egentligen. Ofta ser man webbplatser som kostat en hel del pengar. Men sen har man snålat på bilderna. Antingen genom att använda gamla bilder eller kanske fota själva. Eller ännu värre att blanda personalbilder som ser helt olika ut.

Det kan dock vara svårt och i vissa fall kostsamt för företaget att hela tiden hålla sig uppdaterad med aktuella personalfoton. Det blir nyanställningar, folk slutar eller går i pension. Företaget kanske finns på flera geografiska platser osv. Men om man från början sätter upp en plan så kan det vara mycket enklare!

Sveriges Ridgymnasium

När Sveriges Ridgymnasium kontaktade mig för att fotografera bilder till deras webbplats såg jag snabbt behovet av ett långsiktigt tänkande. Skolan finns på flertalet plaster runt om i landet – bilderna på webbplatsen är fotograferade av olika fotografer samt en del eget material. Därav i varierande kvalitet.

Jag hade kunnat välja en fräck bakgrund som finns tillgänglig här i Varberg som hade fungerat utmärkt till deras personalfoton. Men som fotograf måste jag tänka att det inte är säker att ett företag anlitar mig nästa gång eller om 5 år – även om jag såklart strävar efter det. Istället valde jag en bakgrund som finns så gott som överallt i Sverige – som vilken fotograf som helst lätt kan efterlikna. En grön lummig bakgrund.

 

På detta sätt får företaget härliga bilder på deras personal i en passande miljö för deras verksamhet – Samt att den är superenkel att kopiera i en annan stad eller vid ett annat tillfälle. Av mig, eller någon annan fotograf!

Gruppbilder

En annan finfin fördel med denna typ av bakgrund och arbetsätt är att man mycket enkelt kan göra gruppfoton av dessa enskilda bilder. Det kan t.ex vara ledningsgruppen eller någon annan konstellation man vill visa upp. Se bilden här intill för en fingervisning om hur jag menar. Det är alltså tre bilder som är lite snabbt sammansatta i Photoshop och pga att bakgrunden är så förlåtande med detaljer så kan man väldigt enkelt smälta samman olika bilder till en.

Leave a Reply