Skip to main content

Fotografering av Jackor för Mergerra

I veckan har jag fotograferat nya produktbilder på jackor för Mergerra. Det är en riktigt vildmarksjacka – om man skulle hamna i knipa så kommer jackan till räddning. Den har allt från kompass och ficklampa till ett
vindskydd. Helt enkelt en grym jacka för den äventyrliga. Jag vill ha en! Men får nog vänta med ett köp tills jag planerar in nåt äventyr!

Osynligskyltdocka

Mergerra ville ha deras produkter fotade med det som jag kallar osynlig skyltdocka eller ghost mannequin. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om produktfotografering av kläder Där beskriver jag hur det går till.

När kunden först kontaktade mig hade dom bara en prototyp av jackan redo. Vi valde att invänta den klara varianten innan vi körde igång. Det hade kanske gått lika bra att fota prototypen, men det är ganska vanligt med sena ändringar så det brukar vara bäst att vänta. Annars kan man bli tvungen att göra om hela fotograferingen – eller lägga mycket tid i Photoshop. Nu i mitten av mars levererades den från tillverkaren och jag kunde sätta igång att fotografera.

Leave a Reply