Skip to main content

Exponering

Jag fotograferar en hel del för Scorett Footwear. Mestadels är det produkter till deras e-handel såsom skor, väskor, smycken osv. Då och då får jag uppdraget att bildsätta olika varumärken. Ofta finns det redan en idé eller vision om hur resulatet ska se ut och det är upp till mig att förverkliga det.

Jag har skrivit om en liknade fotografering för märket Tiamo här. Denna gång var det dags för en varumärkesbyggande fotografering för skomärket Zeus.

Uppdraget

Idén och konceptet var i princip klart. Det skulle bli en serie bilder fotograferade rakt ovanifrån med produkter och rekvisita snyggt upplagda på en färgad bakgrund. Frida och Elin som jobbar på maknadsavdelningen stod för det visuella och jag för tekniken. Vi ville ha ett mjukt och narturligt ljus. Inga hårda skuggor och det skulle inte synas att man använt sig av blixtar. Jag ställde blixtarna i en liten ring runt om i rummet för att få ett jämt ljusflöde. Riktade blixtarna upp i taket för att på såsätt få ett indirekt ljus som passade denna fotografering perfekt.

Färsk fisk

Det mest speciella med detta uppdrag var att vi använde oss av en riktig fisk på en av bilderna. Vi använde en grästuva samt kaffe & bulle på andra bilder. Att använda organiskt material får bilderna att kännas mer levande och det blir definitivt ett bättre resultat. Jag gillar verkligen resultatet och på vilket sätt de används i butiker och på hemsidan. Det är alltid väldigt kul att se sitt arbete ute i verkligheten.

Leave a Reply